Un ateu din Indonezia risca pedeapsa cu inchisoarea dupa ce a postat pa pagina sa de Facebook un mesaj in care afirma ca "Dumnezeu nu exista", transmite The Telegraph. Inainte de arestarea sa, barbatul, identificat doar ca Alexander, a reusit sa scape cu viata dupa ce a fost atacat de mai multe persoane, infuriate din cauza declaratiei sale.

Potrivit informatiilor, barbatul a postat mesajul pe site-ul de socializare online, fiind denuntat autoritatilor de catre Consiliul indonezian al Ulemei, o autoritate religioasa islamica.

Miercuri, in timp ce incerca sa intre in biroul sau dintr-o institutie guvernamentala, Alexander a fost intampinat si atacat de o multime furioasa.

El a reusit sa scape cu viata, insa vineri a fost arestat si acuzat de blasfemie.

Daca va fi gasit vinovat, indonezianul risca sa primeasca o pedeapsa de cinci ani de inchisoare.

Potrivit Telegraph, oficialii s-au declarat deranjati de faptul ca "Alexander a profanat Islamul prin faptul ca a utilizat pasaje din Coran pentru a-l vorbi de rau pe Dumnezeu".

Legea indoneziana le interzice oamenilor sa critice vreuna din cele sase religii recunoscute oficial.

Jakarta Post a scris ca Alexander a crescut in spirit musulman, insa a pus la indoiala existenta lui Dumnezeu, a ingerilor si a Paradisului. El a invatat despre ateism in timp ce studia in Bandung, in Java de vest.

Indonezianul a anuntat ca "e gata sa-si piarda slujba" pentru a-si apara convingerile, a declarat un comandant al politiei.

Telegraph scrie ca, pe langa negarea existentei lui Dumnezeu, Alexander administreaza un grup Facebook despre ateism, care are peste 1.200 de sustinatori.