​Un militant care se ocupa de organizarea operatiunilor Al-Qaeda a fost ucis intr-unul din cele doua atacuri cu drona lansate de SUA, saptamana trecuta, impotriva unor tinte din interiorul Pakistanului, a declarat un oficial american, potrivit Reuters.

Surse americane si pakistaneze au declarat pentru Reuters ca tinta atacului era Aslam Awan, un cetatean pakistanez din Abbottabad, acelasi oras in care a fost ucis si Osama bin Laden de un comando american, in luna mai a anului trecut. Sursele au precizat ca Aslam Awan a fost tintit de o drona americana pe 10 ianuarie.

Lovitura a survenit dupa opt saptamani de pauza in atacurile cu drone armate, fara pilot, care patruleaza regiunile tribale ale Pakistanului si reprezinta o arma cheie a presedintelui Brack Obama in strategia de lupta impotriva terorismului.

Awan, cunoscut si sub numele de Abdullah Khorasani, a fost descris de surse drept o figura importanta din conducerea de baza a Al-Qaeda, retea care a fost redusa in mare parte de atacurile dronelor americane. Cele mai multe dintre atacurile cu drona fac parte dintr-o operatiune clandestina a CIA.

Una dintre surse a declarat ca Awan colabora cu unul dintre liderii Al-Qaeda, care se ocupa de operatiunile externe si a carui identitate este cunoscuta doar de serviciile de informatii, dar nu si de publicul larg. Potrivit unei surse din serviciile pakistaneze, Aslam Awan ar fi fost un apropiat al lui Ayman al-Zawahiri, actualul lider al retelei teroriste Al-Qaeda.

Oficialii pakistanezi nu au putut confirma faptul ca Awan a fost ucis in timpul atacului cu drona, insa oficialii americani sustin contrariul.