Politia din Berlin l-a surprins pe ambasadorul nord-coreean in Germania, Si Hong Ri, pescuind fara permis in raul Havel din capitala germana, relateaza presa locala citata de Spiegel Online.

Potrivit cotidianelor berlineze Berliner Morgenpost and BZ, diplomatul pescuia ilegal in Havel, un rau care traverseaza cartierul Spandau din vestul capitalei germane. Cand i s-a cerut sa prezinte autorizatia de pescuit, diplomatul ar fi raspuns precizand ca este ambasadorul Coreei de Nord, invocand imunitatea diplomatica.

Cand fortele de ordine l-au informat ca actiunile sale sunt ilegale, "ambasadorul a luat nota de cerere, zambind, si a continuat activitatea ilegala", scriu cele doua publicatii, citand raportul politiei.

Contactat de Spiegel Online, purtatorul de cuvant al politiei din Berlin a confirmat ca a fost intocmit un raport duminica, insa a refuzat sa comenteze pe marginea identitatii persoanei implicate. Potrivit publicatiei germane, pescuitul fara autorizatie se poate pedepsi cu inchisoare de maxim 2 ani.