La Chisinau, Domnica Cemortan e considerata o eroina, care a salvat sute de vieti, cu gandul la fetita ei de doi ani, lasata in tara. In Italia, procurorii o cauta pentru a depune marturie in ancheta demarata cu privire la naufragiul navei de croaziera. "Blonda misterioasa" care i-a distras atentia capitanului si din cauza careia a pierdut controlul navei, eroina si mama curajoasa? Martor-cheie sau "femme fatale"?

Presa italiana despre moldoveanca.Foto: Captura HotNews.ro

"Corriere della Sera" si "La Repubblica" scriu despre ea in prima pagina, dar contradictiile legate de tanara nu sunt clarificate. "Corriere della Sera" publica detalii legate de Domnica Cemortan, sub titlul "Fata fara cabina".

Tanara, intervievata prin telefon de Marco Imarisio, declara ca se simte mai mult "romanca", desi are dubla cetatenie. Sustine ca a studiat baletul la Chisinau, dar ca a petrecut aproape o jumatate din viata la Bucuresti.

Primul lucru pe care tine sa-l sublinieze este ca "nu este amanta capitanului". Precizeaza ca il cunoaste, apoi adauga: "cum va puteti imagina ca un barbat care arata la toata lumea fotografia fetitei sale cauta o amanta?"

Reporterul italian remarca faptul ca unicul moment in care tanara adopta un ton iritat este atunci cand este intrebata cu ce titlu se afla la bord. Domnica ridica vocea si spune ca si-a cumparat singura biletul, cu banii ei si ca dorea sa faca o croaziera ca pasagera, alaturi de colegii ei, la terminarea contractului ca "hostess internationala" pe nava. Nu doreste sa dea detalii cu privire la identitatea colegilor de care vorbeste.

"La Repubblica", in schimb, incearca sa reconstituie ultimele ore petrecute de tanara pe vas. "Ce dracu facea o blonda in cabina de comanda a navei Concordia la ora 21:42 de vineri, 13 ianuarie?" - asa incepe articolul- ancheta al cotidianului italian. "In intervalul cuprins intre orele 20:44 si 21:30, Domnica se afla cu siguranta in restaurantul de lux al navei", scrie "La Repubblica".

Ulterior, se mai precizeaza ca, potrivit companiei Costa, tanara avea un bilet cumparat, fapt care poate fi demonstrat. Insa nu este precizat daca exista sau nu o cabina pe numele fetei.

Jurnalistii italieni se intreaba: daca Domnica nu avea la dispozitie o camera, unde isi petrecea noaptea? Misterul ramane, cel putin pana cand tanara va trebui sa povesteasca, in fata anchetatorilor, versiunea ei, cu lux de amanunte.