Poporul chinez este din ce in ce mai frustrat cu Partidul Comunist Chinez, iar situatia politica din China este "foarte, foarte delicata", a declarat miercuri ambasadorul SUA in China, Gary Locke, potrivit Foreign Policy.

"Cred ca exista o putere a poporului si este o frustrare crescanda in randul oamenilor in ceea ce priveste guvernul, coruptia, lipsa transparentei, si probleme care ii afecteaza zilnic si care simt ca sunt neglijate", a spus Locke intr-un interviu pentru National Public Radio (NPR).

"Cred ca situatia este foarte delicata - foarte foarte delicata. Dar au fost apeluri la inceputul anului pentru o Revolutie de Iasomie si nu a iesit nimic. Cred ca este nevoie de ceva foarte semnificativ, din interior, pentru a provoca o revolta majora", a mai spus el.

Locke a spus ca de cand a devenit ambasador a fost atent la demonstratiile publice, mai mici sau mai mari, din China.

Conflictul intern din China este in parte rezultatul discrepantei intre veniturile clasei mijlocii si masele de cetateni saraci, din zonele rurale, sustine Locke, adaugand ca modul de tratare a problemelor dizidentei si drepturilor omului s-a inrautatit.