Ministrii germani vor crea un registru national care sa contina numele membrilor unei celule de extrema dreapta, dupa ce autoritatile au descoperit zece crime comise de celula neo-nezista incepand din anul 2000, scrie BBC. Autoritatile federale si de stat estimeaza ca exista aproximativ 10.000 de neo-nazisti in Germania.

Politia si serviciile de informatii germane au fost criticate dur pentru ca nu au reusit sa descopere banda aflata in spatele crimelor.

Banda, cunoscuta sub numele de celula Zwickau, a devenit cunoscuta in momentul in care Beate Zschaepe si-a incendiat apartamentul inchiriat, iar corpurile a doi barbati, posibili complici, au fost decoperite ulterior intr-o rulota.

Grupul extremist ar avea legatura cu uciderea a noua persoane, majortatea de origine turca, dar si a unui politist, intre anii 2000 si 2007. Celula neo-nazista este acuzata, de asemenea, de doua atacuri cu bomba.

Baza de date va include numele extremistilor care sprijina verbal neo-nazismul sau care planuiesc acte de violenta extremista. Registrul va fi alcatuit dupa modelul american al bazelor de date ce contin date al islamistilor extremisti, in urma atacurilor din 11 septembrie.