Guvernul american este ingrijorat ca, in ciuda obiectiilor sale, Israelul pregateste o actiune militara impotriva Iranului si a pus la punct un plan de urgenta pentru a-si apara obiectivele din regiune, scrie cotidianul Wall Street Journal, in editia de vineri, preluata de AFP.

Potrivit acestui cotidian, presedintele Barack Obama, secretarul Apararii, Leon Panetta, si alti responsabili de rang inalt au transmis o serie de mesaje private liderilor israelieni, pentru a-i avertiza fata de consecintele unui astfel de atac.

Barack Obama i-a telefonat joi premierului Benjamin Netanyahu iar generalul Martin Dempsey, care detine cel mai inalt grad in armata americana, se va intalni cu lideri militari israelieni la Tel Aviv, saptamana viitoare.

Wall Street Journal scrie ca armata americana se pregateste pentru a face fata unor numeroase represalii dupa un eventual raid militar israelian, printre care un atac impotriva ambasadei americane din Bagdad de catre militiile siite pro-iraniene.

Peste 15.000 de diplomati, angajati ai guvernului federal si antreprenori din SUA se afla in Irak.

Statele Unite mentin o forta de disuasiune de 15.000 de soldati in Kuweit si au deplasat un al doilea portavion in regiunea Golfului, reaminteste Wall Street Journal.