Filmul francez "The Artist", productia muta, alb - negru, al carei protagonist este catelul Uggie, a fost in fruntea castigatorilor premiilor Critics' Choice decernate in cadrul galei de joi noaptea de la Los Angeles.

Filmul a mai castigat patru premii, inclusiv pentru Cea mai buna imagine si Cel mai bun regizor, Michel Hazanavicius, care a numit pelicula "O scrisoare de dragoste pentru cinematografia americana", scrie Reuters.

A urmat "The Help", in care o autoare din anii '60 scrie o carte despre ce inseamna sa fii servitoare in sudul Statelor Unite, a fost o alta mare surpriza a serii. Filmul a castigat premiul pentru Cea mai buna actrita, Viola Davis si cea mai buna actrita in rol secundar, Octavia Spencer.

George Clooneya fostvotatCel mai bun actorpentru rolulsăudetatadindrama de familie"The Descendants".

Pelicula "Bridesmaids" a fost desemnata drept Cea mai buna comedie.

Potrivit specialistilor, premiile Critics’ Choice prefigureaza castigatorii Oscarurilor. In ultimii 14 ani, mai mult de jumatate dintre castigatorii premiilor au castigat premii industriei americane de film.

PremiileCritics' Choiceau fost acordate de250de membri ai Broadcast FilmCritics Association,cea mai mareorganizaţie a criticilor de filmdin Statele UniteşiCanada.

Premiile au fost înmânate laLos Angeles, înainte de ceremoniadecernariipremiilor "Globul de aur", duminică, 15 ianuarie, în Beverly Hills. Gala este considerată un indicator important pentru Premiile Oscar 2012. Vezi aici nominalizarile pentru Golden Globe.