Marina americana a identificat unitatea din care fac parte cei patru soldati care apar intr-o inregistrare video in timp ce se pregateau sa urineze pe cadavrele unor afgani, a declarat joi purtatorul de cuvant al acestui corp de elita al armatei americane.

Inregistrare cu puscasii mariniFoto: Captura YouTube

"Credem ca am identificat unitatea. Nu-i putem dezvalui numele deocamdata, pentru ca incidentul face obiectul unei anchete", a declarat intr-un e-mail colonelul Joseph Plenzler, purtatorul de cuvant al puscasilor marini.

Un responsabil militar cu rang inalt a mentionat ca Pentagonul crede ca i-a identificat pe cei patru soldati din inregistrarea video.

Inregistrare nu a fost inca autentificata, anuntase anterior capitanul de vas John Kirby, purtator de cuvant al Pentagonului, dar potrivit acetuia "nu exista niciun indiciu care sa ne faca sa credem ca nu este autentica".

Comentariile care insotesc imaginile indica faptul ca este vorba despre puscasi marini de la baza Camp Lejeune (Carolina de Nord) si, conform unui responsabil militar american, ar putea fi vorba despre o echipa de tragatori de elita, scrie AFP.

Atentie, imagini socante