Mitt Romney a castigat marti alegerile primare republicane organizate in statul New Hampshire (nord-est) in vederea alegerilor prezidentiale, detasat de reprezentantul Texasului Ron Paul, potrivit estimarilor mass-media realizate la inchiderea sectiilor de votare, relateaza AFP.

Mitt Romney castiga alegerile din New HampshireFoto: Agerpres/Xinhua

Fostul guvernator al statului Massachusetts (nord-est) a obtinut 38% din voturile exprimate, devansandu-i pe Ron Paul (23%) si Jon Huntsman (17%), potrivit unei estimari BBC.

Fostul presedinte al Camerei Reprezentantilor Newt Gingrich s-a clasat pe locul patru, cot la cot cu conservatorul crestin Rick Santorum. Gringrich a obtinut 10% din voturile exprimate, iar Santorum 10%.

New Hampshire este al doilea stat american unde au loc alegeri pentru nominalizarea candidatului republican, dupa statul Iowa, saptamana trecuta. Alegerile preliminare din Iowa au fost castigate de Mitt Romney, care a obtinut doar 8 voturi in plus fata de al doilea clasat, fostul senator de Pennsylvania Rick Santorum, potrivitFoxNews.com.

Mitt Romney este candidatul republican cotat cu cele mai mari sanse de a il invinge pe Barack Obama la scrutinul prezidential din 6 noiembrie. El este considerat cel mai moderat posibil candidat al republicanilor.