Fostul guvernator de Massachusetts Mitt Romney are un usor avantaj dupa ce locuitorii primelor doua localitati din statul american New Hampshire si-au exprimat optiunile in cadrul alegerilor preliminare pentru desemnarea candidatului republican la scrutinul prezidential din noiembrie, anunta FoxNews.com. New Hampshire este al doilea stat american unde au loc alegeri pentru nominalizarea candidatului republican, dupa statul Iowa, saptamana trecuta. Alegerile preliminare din Iowa au fost castigate de Mitt Romney, care a obtinut doar 8 voturi in plus fata de al doilea clasat, fostul senator de Pennsylvania Rick Santorum.

Alegerile din New Hampshire au debutat la miezul noptii in localitatile Dixville Notch si Hart's Location, un obicei devenit traditie, care le permite angajatilor de caile ferate sa voteze inainte de a intra in schimbul de dimineata.

In total, Mitt Romney a obtinut 7 voturi in cele doua localitati, fiind urmat de Ron Paul (congresman si parintele spiritual al miscarii Tea Party) cu 5 voturi, Jon Huntsman cu 4 voturi, Newt Gingrich cu doua voturi si Rick Perry, cu un singur vot.

Mitt Romney este candidatul republican cotat cu cele mai mari sanse de a il invinge pe Barack Obama la scrutinul prezidential din 6 noiembrie. El este considerat cel mai moderat posibil candidat al republicanilor.