Politistii de frontiera bulgari nu detin nicio informatie cu privire la descoperirea vreunei bombe intr-un autobuz ce transporta turisti israelieni catre o statiune turistica din Bulgaria, a anuntat luni Ministerul de Interne de la Sofia, citat de Novinite.

Duminica, presa israeliana a relatat ca autoritatile bulgare au dejucat saptamana trecuta un atac cu bomba, cand la bordul unui autobuz care transporta turisti israelieni catre o statiune de ski din Bulgaria a fost gasit explozibil. Potrivit presei israeliene, o investigatie a fost deschisa cu privire la o celula terorista ce activeaza in Europa in numele gruparii Hezbollah.

Dispozitivul ar fi fost descoperit de autoritatile bulgare martea trecuta.

Insa, reprezentanti ai Ministerului bulgar de Interne au declarat luni pentru postul public de radio ca nu au primit nicio informatie privind descoperirea unui asemenea dispozitiv explozibil.

Inca de saptamana trecuta, Dan Shenar, seful departamentului de securitate din cadrul Ministerului israelian al Transporturilor, a declarat pentru postul de radio bulgar Darik ca un pachet suspect descoperit intr-un autobuz ce transporta turisti israelieni din Turcia in Bulgaria a fost motivul pentru care Israelul a cerut autoritatilor bulgare sa sporeasca masurile de securitate pentru protejarea cetatenilor sai care calatoresc in aceasta tara.