Doua picturi, una semnata de Pablo Picasso si cealalta de Piet Mondrian, au fost furate luni din Galeria Nationala din Grecia, a anuntat politia, potrivit Reuters.

Hotii au intrat in galerie dimineata devreme si au luat pictura "Cap de femeie" din 1939 a lui Picasso, a declarat un oficial din politie, fara a preciza titlul celeilalte picturi apartinandu-i artistului olandez.

"Dupa ce alarma s-a declansat, paznicul a descoperit ca doua tablouri lipseau. Un al treilea se afla pe podea", a spus oficialul.

Galeria nationala din Atena detine doua picturi de Mondrian - "Moara" si "Peisaj", ambele din 1905, precum si un desen "Studiu de floare".

In octombrie, politia din Serbia a recuperat doua tablouri de Picasso furate in 2008 de la o galerie din Elvetia, valorand 2 milioane de dolari.

De asemenea, in septembrie, Grecia a recuperat un tablou de Peter Paul Rubens, furat dintr-un muzeu din Belgia in 2001, si a arestat doi greci care au incercat sa il vanda unui politist aflat sub acoperire, pentru 1 milion de euro.