Ambasada Chinei la Roma a cerut autoritatilor italiene sa-i protejeze pe cetatenii chinezi, dupa ce un chinez si fetita sa de noua luni au fost ucisi de doi hoti, in timpul unui jaf, transmite CNN. Diplomatii chinezi s-au declarat "socati si alarmati" de asasinarea lui Zhou Zheng (31 de ani) si a bebelusului.

Potrivit agentiei ANSA, cei doi chinezi au fost ucisi miercuri, pe o strada din Roma.

Doi hoti i-au cerut barbatului 5.000 de euro proveniti din incasarile companiei sale. Zhou Zheng se intorcea acasa impreuna cu familia sa.

Un glont tras de unul dintre hoti a trecut prin capul fetitei si l-a lovit pe Zhou in inima.

Ambasada Chinei a difuzat un comunicat in care spune ca e "socata si alarmata din cauza tragediei produse in Roma, condamnand in mord ferm asasinii pentru salbaticia si violenta lor inumana".

Misiunea diplomatica a Chinei solicita autoritatilor italiene "sa aplice toate masurile necesare" pentru a-i gasi pe ucigasi si a-i aduce in fata justitiei.

"Cerem de asemenea Italiei sa ia toate masurile necesare pentru paza securitatii personale si patrimoniale ale cetatenilor chinezi in Italia", se afirma in comunicat.

ANSA precizeaza ca uciderea celor doi cetateni chinezi a venit in contextul unui val de asasinate produse in Roma in ultima perioada.

"Rabdarea Romei si a cetatenilor sai s-a terminat. Exista bestii criminale ce opereaza in orasul nostru care trebuie oprite cu toate mijloacele", a declarat primarul Gianni Alemanno.

Pana la sfarsitul lunii ianuarie, circa 400 de noi ofiteri de politie vor fi detasati in Roma.