​​O inregistrare video ce arata politisti sirieni care lovesc manifestanti ai opozitiei in Damasc si Saraa a fost data publicitatii, transmite ABC.net.au. Imaginile au fost filmate dupa ceremoniile de inmormantare ale celor 26 de persoane ucise vineri intr-un atac sinucigas in capitala siriana.

Imagini dramaticeFoto: Captura LiveLeak

In imagini se pot vedea cum nii de oameni iau parte la funeraliile victimelor.

Ulterior, mai multi demonstranti sunt tarati si loviti cu brutalitate de politisti. Cei mai multi dintre membrii fortelor de securitate sunt imbracati in civil, iar unul dintre ei poarta pe cap o caciula rosie, de Mos Craciun.

O "explozie terorista" s-a produs vineri in cartierul Maidan din capitala siriana Damasc, provocand moartea a cel putin 26 de persoane si ranirea altor catorva zeci, a anuntat presa de stat din Siria. Potrivit postului Addounia TV, deflagratia a fost provocata de un atentator sinucigas care s-a aruncat in aer la un semafor.

La 23 decembrie, doua explozii provocate de masini capcane au vizat sedii ale fortelor de securitate din capitala siriana. Manar TV anunta atunci ca bilantul atacurilor se ridica la 40 de morti si 100 de raniti, majoritatea civili.

Natiunile Unite au anuntat recent ca 5.000 de persoane au fost ucise in confruntarile dintre fortele guvernamentale si opozantii regimului lui Bashar al-Assad.

O miscare de contestatare fara precedent a inceput in 15 martie 2011 in Siria, in urma unui apel lansat pe o pagina Facebook, intitulat "Revolutia siriana impotriva lui Bashar al-Assad 2011", care cerea manifestari pentru "o Sirie fara tiranie, fara lege de urgenta (in vigoare din 1963) si fara tribunale exceptionale".

Assad a ajuns la putere in iulie 2000, dupa moartea tatalui sau, Hafez al-Assad, care a guvernat tara timp de 30 de ani.

Inegalitatile s-au accentuat in tara, saracia afectand 14% din cei 22 de milioane de locuitori. Rata somajului, care afecteaza in principal tinerii, este evaluata de experti la 22%.

La 2 septembrie, Uniunea Europeana a hotarat sa impuna sanctiuni impotriva exporturilor petroliere siriene, afirmand ca presedintele Bashar al-Assad isi masacreaza proprii cetateni.

Atentie, imagini dramatice!