Presedinta argentiniana Cristina Fernandez de Kirchner nu suferea de cancer, desi a fost diagnosticata cu aceasta boala luna trecuta si a fost operata pentru extirparea glandei tiroide pe 4 ianuarie, a anuntat sambata purtatorul sau de cuvant, potrivit Reuters.

Cristina KirchnerFoto: Reuters

Guvernul de Buenos Aires anuntase imediat dupa Craciun ca presedinta Cristina Kirchner (58 de ani), care si-a inceput recent cel de-al doilea mandat de sef al statului, sufera de cancer tiroidian. Ea a fost supusa miercuri unei operatii de tiroidectomie.

Sambata, purtatorul de cuvant al presedintiei argentiniene, Alfredo Scoccimarro, a anuntat ca operatia pentru extirparea glandei tiroide a decurs bine, dar ca, dupa examinarea glandei, s-a dovedit ca aceasta nu continea celule canceroase.

"Analiza histopatologica finala a constatat prezenta unor noduli in cei doi lobi ai glandei tiroide, dar a exclus prezenta unor celule canceroase, modificand astfel diagnosticul initial", a declarat Scoccimarro, potrivit AFP.

Cristina Kirchner "a putut sa se odihneasca normal si se afla in stare optima, de aceea echipa medicala a decis sa ii permita sa paraseasca spitalul", a adaugat purtatorul de cuvant.