Israelul va folosi forta impotriva "terorismului" hackerilor, a declarat sambata ministrul israelian adjunct al Afacerilor externe, Dany Ayalon, dupa divulgarea pe internet a datelor a mii de carduri de credit apartinand cetatenilor israelieni, transmite AFP.

"Trebuie sa transmitem un mesaj tuturor celor care agreseaza sau incearca sa agreseze Israelul, inclusiv in spatiul sau cibernetic, avertizandu-i ca se pun astfel in pericol si ca nu vor beneficia de nicio imunitate in fata represaliilor Israelului", a afirmat Ayalon.

Aceste atacuri reprezinta "acte de terorism, ce trebuie tratate ca atare. In spatiul cibernetic, dispunem de capacitati active si ii putem ataca pe toti cei care incearca sa ne atace", a adaugat ministrul adjunct israelian.

Ayalon a salutat de asemenea faptul ca Statele Unite "au anuntat oficial ca orice atac in spatiul lor cibernetic va fi considerat drept declaratie de razboi si vor reactiona ca si cum ar fi vorba de un atac cu rachete".

Saptamana aceasta, un hacker care s-a prezentat a fi un saudit a divulgat pe internet datele a mii de carduri de credit apartinand cetatenilor israelieni. El a comis un nou atac informatic vineri, cu nou fisier ce continea un cal troian, a anuntat postul public de radio israelian.

Potrivit radioului israelian, hackerul, care se prezinta cu numele "0xOmar", a difuzat ceea ce pareau a fi coordonate de carduri de credit, dar care ascundeau de fapt un program foarte daunator.

Intr-un comunicat publicat luni pe internet, autorul acestor atacuri informatice a afirmat ca este membru al unui "grup de hackeri sauditi". Site-ul israelian de stiri Ynet a relatat la randul sau ca, potrivit unui expert informatician israelian, 0xOmar este un internaut de 19 ani care foloseste un server din Mexic.