Sri Lanka a decis sambata uciderea a trei milioane de caini vagabonzi, autoritatile fiind ingrijorate de faptul ca aproximativ doua mii de persoane sunt internate zilnic in urma muscaturilor patrupedelor, relateaza AFP.

Ministrul Sanatatii, Maithripala Sirisena, a precizat la televiziunea Swarnavahini ca guvernul a hotarat sa anuleze o decizie care interzicea uciderea cainilor.

"Este evident ca politica noastra a esuat", a spus el. "Guvernul a decis sa revina la practicile anterioare", respectiv uciderea cainilor, a adaugat acesta.

Decizia de a interzice uciderea cainilor fusese adoptata in 2006, la presiunea organizatiilor de protectie a animalelor.

Dar, spune ministrul, numarul cainilor vagabonzi a crescut foarte mult, trecand de trei milioane in ultimii trei ani si devenind o grava problema de sanatate publica in aceasta tara cu 20 de milioane de locuitori.

Autoritatile cheltuiesc anual peste 13 milioane de dolari pentru tratarea persoanelor muscate de caini.

Organizatiile de protectie a animalelor spun ca eforturile de sterilizare a cainilor au esuat din cauza coruptiei si a erorilor de gestionare facute de autoritati.