Dupa ce Iranul a amenintat ca va bloca Stramtoarea Ormuz, comandantii navali britanici considera ca trimiterea navei HMS Daring, un distrugator de Tipul 45, va transmite un mesaj important iranienilor datorita capacitatilor sale de atac si a tehnologiei superioare la nivel mondial existente pe o nava de razboi, relateaza The Telegraph.

Ministrul Apararii, Philip Hammond, a avertizat public Iranul ca orice incercare de blocare a Stramtorii Ormuz va fi "ilegala si lipsita de succes".

Potrivit Daily Telegraph, nava HMS Daring a fost dotata cu o noua tehnologie, capabila sa doboare orice racheta din arsenalul iranian. Nava de razboi, care valoreaza un miliard de lire sterline, va parasi Portsmouth miercurea viitoare, la bordul sau aflandu-se unul dintre cele mai sofisticate radare de la nivel mondial, capabil sa detecteze amenintari precum avioane de lupta sau rachete.

HMS Daring, avand un echipaj format din 190 de persoane, va tranzita Canalul Suez si va intra in Golf la sfarsitul acestei luni, pentru a inlocui actuala fregata britanica.

Philip Hammond a declarat ca "prezenta navei britanice in Golful Persic" a fost "esentiala pentru mentinerea comertului international in Stramtoarea Ormuz". O sursa din Marina Regala a indicat faptul ca mai multe nave britanice ar putea fi trimise in Golf, in cazul in care va fi necesar.