​103 jurnalisti au fost ucisi, pe parcursul anului trecut, in intreaga lume, in timp ce isi faceau meseria, arata datele prezentate de Institutul International al Presei, cu sediul la Viena, potrivit AFP. "Cu 36 de jurnalisti ucisi, America Latina este cea mai periculoasa regiune din lume", spun reprezentantii Institutului International al Presei.

Mexicul este cea mai riscanta tara, cu 10 jurnalisti omorati in 2011, pe locul al doilea fiind Irak - cu 9 jurnalisti ucisi.

Orientul Mijlociu ocupa locul al doilea in clasamentul celor mai periculoase regiuni din lume, 21 de jurnalisti pierzandu-si viata aici, inclusiv pe fondul revoltelor din lumea araba.

Si in Africa de Nord, 8 jurnalisti au fost ucisi, pe fondul revoltelor din "Primavara araba".

17 jurnalisti si-au pierdut viata in Asia - cele mai periculoase tari fiind Pakistan (6 victime) si Filipine (4 victime).

"Din nefericire, probabilitatea ca vinovatii pentru aceste crime sa fie adusi in fata justitiei este zero", spun reprezentantii Institutului International al Presei.

Anul 2009 ramane cel mai "negru" la acest capitol, cu 110 jurnalisti morti in timp ce isi faceau meseria, iar anul 2011 este pe locul al doilea. In 2001 spre exemplu, numarul jurnalistilor ucisi a fost de 55.

In plus, in anul 2011, un numar de 40 de tari figureaza drept foarte periculoase, un record pentru ultimul deceniu, in conditiile in care, in trecut, pe aceasta lista se inscriau doar 19 tari.