Patru persoane au murit in urma unei explozii care a avut loc in apropierea unei moschei din Maiduguri, in nord-estul Nigeriei, la cateva zile dupa un val de atentate sinucigase care au vizat biserici si au fost atribuite unei secte islamiste, Boko Haram, relateaza AFP.

"Este confuzie dupa explozie. Cand praful s-a asezat, am vazut patru morti intr-o masina", a declarat un martor ocular, Mohammed Bukar, care a precizat ca a vazut si mai multe persoane ranite.

Un purtator de cuvant al armatei a confirmat explozia, dar nu a putut furniza amanunte.

"Este adevarat ca a fost o explozie in apropiere de piata luni, cand oamenii ieseau din moschee. Nu avem inca detalii", a spus locotenent colonelul Hassan Mohammed.

Un alt locuitor din Maiduguri, care se afla la moschee, a descris o deflagratie puternica.

"A fost o explozie puternica in apropierea moscheii imediat dupa ruga de vineri, cand oamenii ieseau. Toata lumea s-a precipitat sa se puna la adapost, provocand o busculada", a precizat acesta.

Aceasta explozie are loc la cateva zile dupa valul de atentate de duminica, in ziua Craciunului, si care au vizat in special biserici, in mai multe orase ale tarii. Cel putin 49 de oameni au murit, potrivit celui mai recent bilant, publicat vineri.

Aceste atacuri au fost atribuite de autoritati sectei islamiste Boko Haram, care, de altfel, le-a si revendicat.

Orasul Maiduguri este epicentrul violentelor imputate acestei miscari care si-a multiplicat actiunile, din ce in ce mai sofisticate si mai sangeroase.

Cea mai populata tara din Africa are 160 de milioane de oameni, impartiti egal intre musulmani, majoritari in nord, si crestini, mai numerosi in sud.

Marti seara, o bomba artizanala a fost aruncata intr-o scoala coranica, ranind sapte persoane, dintre care doua erau copii.

Oficiali ai comunitatii crestine au avertizat ca se vor apara si vor raspunde in cazul unor noi atacuri.

Autoritatile s-au dovedit pana in prezent incapabile sa impiedice Boko Haram sa-si multiplice atacurile, in ciuda raidurilor brutale ale armatei .