Coreea de Nord a avertizat vineri comunitatea internationala ca nu isi va schimba politica sub conducerea tanarului sau lider Kim Jong-Un, ajuns in fruntea tarii dupa decesul tatalui sau Kim Jong-Il, scrie agentia oficiala de stiri KCNA.

Kim Jong-UnFoto: Reuters

"Noi declaram in mod solemn si cu mandrie politicienilor ridicoli din intreaga lume, inclusiv marionetelor din Coreea de Sud, ca nu trebuie sa se astepte la nici cea mai mica schimbare de la noi", a spus Comisia Apararii Nationale intr-o declaratie citata de KCNA.

Phenianul a exclus totodata orice posibilitate de discutie cu guvernul de la Seul.

"Asa cum am mai spus, refuzam in continuare sa reluam relatiile cu tradatorul Lee Myung-Bak (n.r. presedintele Coreei de Sud) si cu grupul sau", a spus Comisia, considerata structura cea mai puternica din tara.

Joi, a doua zi dupa funeraliile lui Kim Jong-Il decedat in 17 decembrie, Kim Jong-Un a fost declarat "liderul suprem al partidului, al armatei si al poporului", in fata unei imense adunari militare care a avut loc la Phenian.

"Lumea ar trebui sa vada in mod clar cum milioane de soldati si cetateni ai nostri, ferm uniti in jurul liderului nostru drag Kim Jong-Un pentru a transforma durerea si lacrimile in curaj si tarie, vor ajunge la victoria finala", mai scrie in declaratia Comisiei Apararii Nationale.