Phenianul a promis vineri Seulului ca va plati pentru "pacatele" comise in ziua inmormantarii liderului nord-coreean Kim Jong-Il, a anuntat agentia oficiala de stiri KCNA si televiziunea de stat.

"Il vom face sa plateasca pe tradatorul Lee Myung-bak (n.r. preşedinte al Coreei de Sud) si pe grupul sau pentru pacatele de neiertat pentru eternitate pe care ei le-au comis in timpul funeraliilor de stat ale lui Kim Jong-Il", a transmis presa nord-coreeana.

Coreea de Nord nu a precizat in ce vor consta aceste represalii.

La televiziune, aceste declaratii au fost repetate timp de zece minute de catre prezentator, in timp ce o banda pe care erau scrise aceleasi cuvinte rula in partea de jos a ecranului.

Coreea de Nord acuza Seulul ca ar fi interzis vizitele de condoleante la Phenian. Doar la doua delegatii sud-coreene li s-a permis sa treaca de cealalta parte a frontierei, inainte de inmormantarea lui Kim Jung-Il, pentru a-si prezenta condoleantele.

Phenianul mai reproseaza Seulului lansarea unor manifeste de catre activisti care indemnau la insurectie impotriva dinastiei Kim. Aceste manifeste au fost trimise chiar in ziua funeraliilor, cu baloane lansate spre Coreea de Nord.