Hosni Mubarak a fost adus miercuri cu salvarea la tribunal, unde procesul in care este acuzat ca a ordonat deschiderea focului impotriva manifestantilor s-a reluat dupa o intrerupere de trei luni, relateaza AFP.

Mubarak, in varsta de 83 de ani, acoperit cu o patura, a fost coborat cu targa din masina pentru a fi transferat in sala de audieri, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea de stat egipteana.

Procesul fostului presedinte, care a demisionat in 11 februarie, in urma revoltei populare care a cuprins tara, a inceput in data de 3 august. Hosni Mubarak se afla in arest preventiv intr-un spital militar.

El este judecat pentru acuzatia ca ar fi implicat in ordinele de deschidere a focului impotriva participantilor la proteste, in urma carora 850 de oameni si-au pierdut viata. Daca este gasit vinovat, risca pedeapsa cu moartea.

Fostul ministru de Interne Habib el-Adli si sase dintre fostii sai consilieri sunt judecati pentru aceleasi acuzatii.

Mubarak este de asemenea inculpat pentru coruptie, acuzatie care ii vizeaza si pe fiii sai Alaa si Gamal.

Ultimele audieri in acest proces au avut loc in septembrie. Procedura a fost intrerupta din cauza unei cereri de recuzare a presedintelui curtii, judecatorul Ahmed Refaat.