​Oamenii de stiinta americani intentioneaza sa foloseasca voluntari online pentru a cauta semne ale vietii extraterestre in imaginile capturate de una dintre navele spatiale ale NASA, potrivit unui articol din revista Acta Astronautica, citat de RIA Novosti.

"Desi existe sanse minime ca o tehnologie straina sa lase urme pe suprafata lunii in forma unui artefact sau a anumitor modificari a caracteristicilor lunare, acest loc are avantajul de a fi aproape si de a conserva urmele pe o durata mai lunga de timp", sunt de parere Paul Davies si Robert Wagner de la Arizona State University.

NASA a realizat fotografii de inalta rezolutie cu un sfert din suprafata Lunii inca din 2009. Colectia cuprinde aproximativ 340.000 de imagini ale Lunii, numarul acestora fiind in continua crestere.

Davies si Wagner spun ca studierea si scanarea tuturor imaginilor nu a putut fi realizata nici macar de echipe mari de cercetatori. Ei au propus doua modalitati de rezolvare a acestei probleme.

Una dintre solutii este de a crea un software pentru a cauta caracteristici ciudate sau inedite, iar a modalitate este de a trimite imagini amatorilor entuziasti cu scopul de a gasi artefacte pe suprafata lunii, lasate de extraterestri ca semne pentru alte fiinte inteligente.