Tabara lui Vladimir Putin a minimalizat importanta manifestatiilor de sambata din Rusia, purtatorul sau de cuvant afirmand ca premierul rus are in continuare sustinerea majoritatii rusilor, in pofida protestelor de la Moscova, relateaza AFP.

"In calitatea de politician si de candidat la presedintie, Vladimir Putin are in continuare sustinerea majoritatii", a declarat Dmitri Peskov, purtator de cuvant, in prima reactie oficiala dupa manifestatiile de amploare de sambata.

"In ceea ce priveste revendicarile manifestantilor, opiniile lor au fost auzite. Noi le respectam. Oamenii care au iesit pe strazi sunt o parte importanta a societatii, dar sunt in minoritate", a subliniat Peskov.

O multime imensa a participat sambata la Moscova la cea mai mare manifestatie impotriva regimului lui Vladimir Putin din momentul in care acesta a preluat puterea, un urma cu 12 ani, relateaza AFP. Mobilizarea impotriva fraudelor la alegerile din 4 decembrie, castigate de partidul Rusia Unita, a fost mult mai mare decat cea inregistrata la marele protest care a avut loc acum 15 zile si de aceasta data l-a vizat direct pe omul forte al Rusiei, candidatul la prezidentialele din martie 2012.

Alexei Kudrin a avertizat, in fata multimii, ca Rusia risca o "revolutie" daca nu exista un dialog intre putere si opozitie.

"Este nevoie de o platforma de dialog, daca nu va fi o revolutie, daca nu pierdem sansa care se afla in fata noastra, pentru o schimbare pasnica" in Rusia, a spus Kudrin.

Fostul ministru de Finante a cerut reformarea ampla a sistemului electoral al Rusiei inainte de data de 4 martie, cand vor fi organizate alegerile prezidentiale, la care Vladimir Putin este marele favorit.