Vladimir Putin trebuie sa paraseasca puterea "acum", in fata miscarii de contestare fara precedent cu care se confrunta regimul pe care il conduce, a declarat sambata fostul presedinte sovietic Mihail Gorbaciov.

Mihail GorbaciovFoto: HotNews.ro

"L-as sfatui pe Vladimir Vladimirovici (Putin) sa plece acum", a spus parintele perestroikai, la postul de radio Ecoul Moscovei, citat de AFP.

"Are deja trei mandate: doua in calitate de presedinte (2000-2008), unul in calitate de prim ministru - trei mandate, ajunge", a subliniat Gorbaciov.

Intrebat daca el crede intr-o astfel de posibilitate, laureatul premiului Nobel pentru Pace a raspuns: "nu e nimic dramatic aici".

Prim ministru, in prezent, Vladimir Putin a anuntat ca va candida pentru un nou mandat de presedinte al Rusiei, in 4 martie 2012.

Ironie a destinului, presedintele sovietic Mihail Gorbackov si-a dat demisia in urma cu 20 de ani, in 25 decembrie 1991, intr-o declaratie care a pus punctul final mai multor luni de agonie a regimului sovietic.

Mihail Gorbaciov a precizat ca sustine organizatorii marii manifestari care a mobilizat sambata, la Moscova, 120.000 de persoane, potrivit organizatorilor, si 30.000, potrivit politiei.

El a cerut puterii sa "recunoasca faptul ca au avut loc multe falsificari si manipulari" la alegerile din 4 decembrie si a solicitat organizarea unui nou scrutin.