Magnatul american al imobiliarelor Donald Trump a parasit partidul Republican pentru a deveni independent, postura care ii permite sa intre in cursa prezidentiala de anul viitor, relateaza AFP.

Donald TrumpFoto: learningannex.com

Trump, in varsta de 65 de ani, a parasit partidul republican joi, a anuntat avocatul sau Michael Cohen, pentru site-ul The Hill.

Acest lucru ii va permite sa-si pastreze "dreptul de a se prezenta in calitate de independent" la prezidentiale, a precizat Cohen.

Nu este pentru prima oara cand Trump isi schimba optiunea politica. El s-a inscris la republicani la sfarsitul anilor 1980 dupa care a trecut la democrati in 2001 pentru a reveni in randul republicanilor in 2009.

Potrivit televiziunii ABC News, Donald Trump ar putea sa se prezinte la alegeri sub culorile Americans Elect, un site internet destinat alegerii unui candidat independent, in afara celor oferiti de republicani si democrati.

Donald Trump, care se numara printre cei mai aprigi opozanti ai lui Barack Obama, a lansat o campanie impotriva presedintelui, afirmand ca acesta nu s-a nascut in Statele Unite si nu are dreptul sa ocupe cea mai inalta functie in statul american.