Un barbat musulman a fost inchis in Franta dupa ce a lovit o asistenta medicala ce incerca sa-i dea jos burqa sotiei sale, in timpul operatiei de cezariana, transmite FoxNews, citand un material din La Provence. Initial, Nassim Mimoune (24 de ani) a primit interdictie de a intra in sala de nasteri, din cauza ca a numit-o "violatoare" pe moasa care a vrut sa realizeze un control "intim" al femeii insarcinate.

Incidentul a avut loc luni intr-un spital din Marsillia.

Femeia gravida, care avea contractii de doua zile in momentul in care a fost internata in spital, si-a implorat sotul sa permita examinarea medicala, insa acesta a amenintat-o cu divortul.

Mimoune, care este un muncitor constructor din Paris, a fost dus intr-o alta camera, pentru a viziona nasterea copilului, insa s-a infuriat in momentul in care a vazut asistenta ce incerca sa inlature burqa sotiei sale.

El a spart usa camerei de nasteri si a lovit-o pe asistenta in fata cu pumnul, cerandu-i sa puna inapoi valul islamic.

Barbatul a fost arestat pentru agresiune, fiind condamnat miercuri la sase luni de inchisoare. Judecatorul care i-a dat sentinta l-a acuzat ca "a pus dogma religioasa mai presus de legile Republicii si ale cetateniei sale franceze".

Mimoune si-a cerut scuze pentru actiunile sale, recunoscand ca a pus in pericol viata copilului sau nenascut. El a spus insa ca inlaturarea valului sotiei sale in fata unui asistent barbat a fost similara cu dezvelirea sanilor ei in fata altui barbat.

Sotia sa a nascut un baiat perfect sanatos.

Franta a interzis purtarea valului islamic in locuri publice

Incidentul din Marsillia a venit la cateva luni dupa intrarea in vigoare a legii ce interzice purtarea valului islamic in locuri publice in Franta, aceasta devenind a doua tara europeana dupa Belgia care aplica o astfel de interdictie. Se estimeaza ca legea, adoptata de Parlamentul de la Paris pe 11 octombrie 2010 dupa o dezbatere furtunoasa, afecteaza aproximativ 2.000 de femei musulmane care poarta niqab-ul, valul care acopera fata, sau burqa, costumul intreg care este prevazut cu o plasa in dreptul ochilor, din aproximativ 5 milioane de musulmani care locuiesc in Franta.

Legea defineste spatiile publice, in mare, ca orice incinta sau teren deschis publicului larg, cum ar fi magazine, cinematografe, restaurante, piete, precum si cladiri guvernamentale.

Potrivit legii, pedeapsa pentru purtarea valului islamic este 150 de euro sau cursuri despre valorile cetateniei franceze. Totodata, oricine forteaza o alta persoana prin amenintari, violenta sau abuz de putere sa isi acopere chipul va fi inchis timp de un an si amendat cu 30.000 de euro.

Franta este a doua tara europeana, dupa Belgia, care a interzis burqa si niqab-ul.

Politia franceza a anuntat atunci ca va impune "cu prudenta" aplicarea legii, de teama ca ar putea provoca violente. Oficialii se tem ca extremistii musulmani vor profita de implementarea noii legi pentru a ataca ofiterii de politie.