O femeie din Brazilia a nascut doi gemeni siamezi cu doua capete, doua creiere functionale si doua coloane vertebrale, dar avand o singura inima, relateaza BBC News. Potrivit specialistilor, aceasta malformatie rara, numita "dicephalic parapagus", apare cand unul dintre feti nu se dezvolta complet in pantecul mamei.

Siamezi cu doua capete si o singura inima, nascuti in BraziliaFoto: Reuters

Medicii care se ocupa de cei doi bebelusi (care au primit numele de Jesus si Emanuel) spun ca separarea siamezilor nu este o optiune in acest moment, deoarece ei impart un singur set de organe si este dificil de ales ce cap sa fie indepartat, in conditiile in care ambele creiere sunt dezvoltate si functioneaza normal.

Specialistii ii monitorizeaza in prezent pe cei doi gemeni conjuncti, pentru a observa evolutia starii lor de sanatate si modul in care acestia se dezvolta.

"Ceea ce stim, statistic, este ca, in astfel de cazuri, copiii care trec printr-o interventie chirurgicala si supravietuiesc sunt cei care au mai putine organe in comun", a spus medicul Neila Dahas, care ii trateaza pe nou-nascuti.

"Lucrul la care trebuie sa ne gandim in acest moment este sa mentinem bebelusii in stare buna si sa vedem cum se vor dezvolta", a adaugat medicul.

Jesus si Emanuel s-au nascut prin cezariana, luni dimineata, intr-un mic spital din nordul Braziliei. Ei au cantarit la nastere 4,5 kilograme.

Mama siamezilor, in varsta de 25 de ani, nu si-a facut nicio ecografie pe timpul sarcinii si a aflat de existenta malformatiei abia cu cateva minute inainte de nastere.