Doi barbati, o femeie, doi copii si un caine, aflati la bordul avionului, au murit in urma prabusirii aparatului in Morristown, New Jersey, a declarat Robert Gretz, anchetator la Comisia Nationala pentru Siguranta Transporturilor, citat de CNN si preluat de Mediafax.

Avionul de tip Socata TBM700 efectua o cursa de la Teterboro, New Jersey spre aeroportul DeKalb-Peachtree din Atlanta, dar s-a prabusit pe autostrada 287, la aproximativ 14 minute dupa decolare, a precizat Gretz.

Aparatul de zbor se afla la o inaltime de circa 5.300 de metri cand a "existat o discutie intre pilot si controlorul local despre conditii de inghet", a adaugat anchetatorul.

El a mai spus ca ancheta este inca la inceput si este prea devreme pentru a specula cu privire la cauzele prabusirii. Potrivit informatiilor preliminarii, ocupantii avionului mergeau la Atlanta pentru o calatorie de afaceri si de placere, a afirmat Gretz.

Autoritatile nu au dat publicitatii numele victimelor, dar firma de investitii bancare Greenhill & Co. din New York a precizat ca este vorba despre doi dintre directorii sai, Jeffrey Buckalew (45 de ani) si Rakesh Chawla (36 de ani), sotia lui Buckalew, Corinne, si cei doi copii ai lor, Jackson si Meriwether. "Avionul ii apartinea lui Buckalew, un pilot experimentat a carui pasiune era zborul", a afirmat compania.