Un protest impotriva unei centrale termice acuzata ca polueaza mediul intr-un oras din sudul Chinei, Haimen, a degenerat, politia intervenind brutal impotriva manifestantilor, pe care i-a imprastiat cu lovituri si gaze lacrimogene, afirma martori oculari, citati de AFP.

Aceste violente au avut loc in provincia Guangdong (sud), unde este concentrata o parte importanta a industriei manufacturiere chinezesti care lucreaza pentru export, si unde o serie de conflicte sociale au izbucnit in ultimele saptamani.

Protestatarii contactati telefonic de AFP au afirmat ca un adolescent de 15 ani a decedat si cateva sute de manifestanti au fost batuti violent de fortele de ordine.

AFP nu a putut confirma inca evenimentele de o maniera independenta. Autoritatile locale nu au raspuns apelurilor telefonice ale ziaristilor si o angajata a Biroului pentru securitate publica din Haimen a negat ca in oras ar fi avut loc tulburari sociale.

Haimen se afla la circa 115 kilometri nord-est de Wukan, un orasel care se confrunta cu o rebeliune a locuitorilor impotriva liderilor locali, pe care ii acuza de coruptie.