La intalnirea cu activistii Rusiei Unite, presedintele Dmitri Medvedev a cerut inoirea formatiunii politice si ca toti liderii sa intre pe listele de partid, scrie Kommersant. In deschiderea intrevederii, Medvedev a amintit despre noile condii de lucru ale partidului in Duma de Stat si despre noua sa misiune – asigurarea victoriei lui Vladimir Putin in alegerile prezidentiale. „Noi toti trebuie sa devenim mai responsabili, ma refer in plan de partid. De aceea consider ca este necesar ca intreaga conducere a Rusiei Unite, toti liderii listelor de partid pentru alegeri sa fie membri ai partidului – toti fara exceptie”, a afirmat Medvedev.

„Pentru a-si asigura statutul de lider, Rusia Unita trebuie sa devina mai moderna si mai mobila”, a continuat seful statului, propunand revizuirea principiilor de lucru ale formatiunii, ba mai mult, „reformarea ei din radacini”.

„Este timpul si cred ca toti simtiti acest lucru. Avem nevoie de idei noi, avem nevoie de nume noi, de oameni deschisi colaborarii cu toate fortele”, a explicat presedintele.

Ducandu-si ideea mai departe, el a afirmat ca pentru ca partidul sa raspunda asteptarilor electoratului, ar trebui „schimbat modelul”, cel vechi, „care a servit cu credinta statului nostru in ultimii ani, si-a epuizat potentialul”.