​Biserica anglicana progresista St. Matthew-in-the-City din Auckland a ridicat marti un billboard care a provocat controverse in randul neo-zeelandezilor, infatisand-o pe Fecioara Maria cu un test de sarcina in mana, la care priveste socata, scrie Huffington Post. Parohul si preotul bisericii sustin ca intentia este sa provoace oamenii sa se gandeasca la ce inseamna nasterea lui Hristos si sa transmita o reactie umana potrivita cu realitatea.

Fecioara Maria si testul de sarcinaFoto: Captura YouTube

"Indiferent de orice premonitie, acea descoperire ar fi fost socanta. Maria era necasatorita, tanara si saraca. Sarcina ii va defini viitorul", sustin cei doi clerici de la St. Matthew.

"Desi Craciunul imaginar este placut - cu beteala, Mos Craciun, reni si colinde - exista unele realitati. Multi in societatea noastra sufera: unii din cauza lipsei de bani, unii a sanatatii precare, unii in urma violentei, si unii din cauza greutatilor. Bucuria Craciunului este redusa la tacere de neliniste", se arata in comunicatul de presa al bisericii.

Mai mult, preotul a declarat ca important este sa "provocam la dezbateri despre insemnatatea credintei crestine, este pana la urma scopul nostru".

Reactiile adunate de televiziunea locala 3 News includ comentarii de la localnici care sustin ca este "foarte ciudat" sau "nepotrivit sa fie postat langa o biserica".

Billboard-ul va ramane ridicat pana in ziua de Craciun.

Nu este primul de acest fel creat de biserica St. Matthew. In 2009, aceeasi biserica a afisat imaginea cu Iosif si Maria in pat, si textul aproximativ: "Bietul Iosif, este greu sa urmezi dupa Dumnezeu". Billboard-ul a fost vandalizat in mai multe randuri si a starnit reactii puternice.