Premierul Vladimir Putin a declarat joi, in timpul "dialogului direct cu poporul" organizat de televiziunea de stat, ca relatiile SUA cu alte state nu pot fi catalogate drept de colaborare. „Ceea ce vad si despre ce am vorbit la Munchen nu este alianta. Am uneori impresia ca America nu are nevoie de aliati, ci de vasali. Dar noi nu vrem si vom construi relatiile cu SUA”, a spus el, citat de Gazeta.ru. „Cand s-a hotarat in legatura cu Afganistanul, i-a intrebat cineva pe aliati ce trebuie facut in Afganistan?”, a intrebat retoric premierul, adaugand ca „nu exista nici un fel de alianta”.

Vladimir PutinFoto: Reuters

Dialogul lui Putin cu telespectatorii a durat circa patru ore si jumatate.

* Internetul nu poate fi limitat:

„In primul rand consider imposibil sa limitezi internetul. Este greu din punct de vedere tehnic si incorect din punct de vedere politic”, a afirmat Putin. „Internetul constituie un mediu foarte lilber, si democratic. Daca puterii nu-i place ce se intampla pe internet, exista o singura modalitate – prin intermediul aceluiasi internet sa propuna alte variante si abordari de rezolvare a problemelor care se dezbat pe internet”, a adaugat premierul, recunoscut ca, personal, nu foloseste internetul. „Nu intru foarte des pe internet. Pur si simplu nu am timp. Nici la televizor aproape ca nu ma uit”.

* Voi demisiona, daca nu voi simti sprijinul poporului

„Daca nu voi simti sustinerea poporului, ceea ce nu se stabileste nici pe situri si nici in piete... nu voi mai ramane nici o zi la locul meu de munca”, a spus Putin.

* Putin despre McCain: dupa prizonierat, oricine isi pierde mintile

Premierul Putin l-a criticat pe senatorul american John McCain, care l-a acuzat de uciderea civililor. „Dupa cum se stie, dl. McCain a fost prizonier in Vietnam si a fost inchis nu dupa gratii, ci intr-o groapa. A stat acolo cativa ani. Orice om si-ar pierde mintile, ce sa mai vorbim”, a spus Putin in dialogul direct cu multimea.