Studentii britanici sunt disperati in fata cresterii costurilor universitare, taierii burselor si masurilor de austeritate in general si au ajuns sa recurga la prostitutie, jocuri de noroc si alte activitati periculoase pentru a-si finanta studiile, au sustinut lideri ai studentilor si membri ai organizatiilor de sprijin, relateaza Reuters.

O agentie de ajutorare a celor care se prostitueaza - English Collective of Prostitutes (ECP) din Marea Britanie a estimat ca numarul celor care i-au cerut ajutorul s-a dublat in ultimul an, pe masura ce studentii se straduiesc sa se descurce financiar.

"Guvernul stie ca atunci cand iau toate resursele, femeile se confrunta cu o saracie si mai mare. Felul in care femeile fac fata saraciei este deseori prin prostitutie. Autoritatile stiu si nu pare sa le pese", a afirmat Sarah Walker de la ECP.

Tinerii au fost cel mai puternic afectati de criza econimica. Din 2,64 milioane de someri britanici, aproape jumatate - 1,03 milioane - sunt tineri, cel mai ridicat nivel din 1992.

In contextul in care si slujble cu jumatate de norma sunt greu de gasit, tinerii recurg la masuri disperate si periculoase pentru a-si plati educatia, avertizeaza Uniunea Nationala a Studentilor.

"In unele cazuri este prostitutie, in altele sunt experimente medicale, jocuri de noroc, munci periculoase unde nu exista aproape niciun drept al angajatilor. Auzi deseori ca este usor sa obtii slujba intr-un bar. Ei bine, nu este usor in acest climat economic, nu este usor sa gasesti nicio slujba", a declarat Estelle Hart de la uniunea studentilor.

Un studiu realizat la o universitate din Londra, publicat anul trecut, arata ca 16% din studenti erau de acord sa se implice in prostitutie pentru a-si plati educatia, iar 11% sa lucreze pentru agentii de escorta.

Mai mult, o cercetare recenta a Universitatii din Leeds indica faptul ca 25% din cei care lucreaza in cluburile de striptease sunt studenti.

Hart sustine ca guvernul are o datorie sa ancheteze ce efecte au schimbarile aduse de reducerile facute.