Un atac cu grenade si focuri de arma comis marti dupa-amiaza in centrul orasului Liege din Belgia s-a soldat cu moartea a 4 persoane si ranirea altor 75, anunta AFP. Potrivit sursei citate, unul dintre cei 4 morti este chiar autorul atacului, care s-a impuscat in cap. Cotidianul belgian Lesoir a scris ca mai multe grenade au fost aruncate in directia unui autobuz si au fost trase si cateva focuri de arma. Incidentul s-a petrecut in Piata Saint-Lambert, evacuata imediat dupa aceea.

Atac armat in BelgiaFoto: Reuters

Ora 18:12: 4 morti si 75 de raniti este cel mai recent bilant al carnagiului din centrul orasului Liege.

Ora 17:09:Lesoir scrie ca Nordine Amrani, autorul atacului, fusese condamnat chiar marti de Tribunalul din Liege la 58 de luni de inchisoare (pedeapsa ce nu putea fi redusa pentru buna purtare) pentru detinere de arme de foc si cultivarea de cannabis. El fusese condamnat si la plata unei amenzi de 11.000 de euro si urmau sa ii fie confiscati 76.500 de euro.

Ora 17:02:Lesoir anunta ca bilantul este 4 morti si 64 de raniti.

Ora 16:41: Autorul atacului este Nordine Amrani, cetatean belgian de origine magrebiana in varsta de 29 de ani care s-a impuscat mortal in cap dupa incident. Autoritatile sustin ca nu a fost vorba despre un atac terorist, ci despre "un pistolar izolat". Nordine Amrani a fost condamnat in trecut pentru detinere de arme de foc. Autoritatile au ajuns la concluzia ca a fost vorba despre un singur atacator, dupa mai multe informatii contradictorii in acest sens.

Ora 16:36: 2 morti (unul dintre ei este chiar atacatorul) si 64 de raniti este bilantul oficial anuntat de autoritatile belgiene si citat de AFP. O parte dintre raniti sunt in stare grava.

Ora 14:50: Centrul orasului Liege a fost evacuat, oamenii adapostindu-se in Palatul Justitiei si in alte cladiri din zona. Elicopterele Politiei survoleaza orasul, in cautarea celui de-al treilea atacator.

Ora 14:43: Lesoir scrie ca ar fi fost vorba despre 3 atacatori, dintre care unul s-a impuscat in cap, iar al doilea a fost prins de politisti. Cel de-al treilea este in continuare cautat.