Fostul guvernator al statului Massachusetts, Mitt Romney, unul dintre candidatii republicani pentru investitura la Casa Alba, a devenit, duminica, tinta criticilor, dupa ce i-a propus rivalului sau Rick Perry sa faca un pariu pentru 10.000 de dolari, o suma mare pentru multi americani, scrie AFP.

Rick Perry si Mitt Romney (dreapta) Foto: Reuters

In timpul unei dezbateri din Des Moines (Iowa), intre sase candidati republicani, Rick Perry a pus la indoiala ca Romney se opune sincer reformei sanatatii promovate de Obama. Romney a negat acuzatiile raspunzand: "Gresesti, Rick. Iti spun cum facem. 10.000 de dolari? Un pariu de 10.000 de dolari. "Nu fac pariuri", a rapuns Perry.

Primele critici au venit din partea democratilor care l-au decris pe Romney ca fiind lipsit de tact. "Domnul Romney, un milionar, a avut pozitia cea mai distanta de realitate in cadrul acestei dezbateri, oferindu-se sa puna un pariu de 10.000 de dolari cu Rick Perry, de parca ar fi ceva ce face tot timpul", a declarat presedintele Partidului Democrat american, Debbie Wasserman Schultz.

Debbie Wasserman Schultz a adaugat ca, in opinia ei, nici unul dintre candidati nu a propus solutii pentru a-i ajuta pe americanii de rand aflati in dificultate financiara.

Comentariile lui Romney vin la scurt timp dupa ce Newt Gingrich, fostul presedinte al Camerei Reprezentantilor, l-a depasit cu 13 procente pe fostul guvernator de Massachusetts in preferintele alegatorilor din Iowa, potrivit Chicago Tribune. Gingrich, favoritul in cursa republicana pentru desemnarea candidatului la presedintia SUA, a fost criticat de Romney dupa ce a declarat, intr-un interviu televizat, ca palestinienii sunt "un grup de teroristi" si un "popor inventat".

Milionarul Mitt Romney a incercat sa se apropie de alegatori construindu-si o imagine de persoana obisnuita. In acest context, pariul de 10.000 de dolari ar putea sa ii afecteze sansele de succes.