Cel putin 13 persoane, intre care doi copii, si-au pierdut viata sambata dupa ce un avion usor s-a prabusit peste o scoala din apropierea capitalei filipineze Manila, transmite FoxNews. Pilotul aparatului a solicitat sa aterizeze de urgenta imediat dupa ce decolase.

Tragedie in FilipineFoto: Reuters

Potrivit primarului Florencio Bernabe din localitatea Paranaque, aparatul a luat foc dupa ce a lovit cladirea scolii.

Oficialul a spus ca, atunci cand aparatul s-a prabusit, in scoala nu se tineau cursuri. Autoritatile incearca sa determine cate persoane aflate la sol au murit sau au fost ranite in urma incidentului.

Pompierii au declarat ca intre cei morti se afla pilotul si copilotul, singurele persoane ce se aflau in avionul prabusit.

Un inspector din politia locala, Dennis Sirilan, a declarat ca focul s-a extins rapid la casele saracacioase care inconjoara scoala. Sirilan a spus ca avionul "s-a invartit" in aer inainte de a se prabui peste scoala F. Serrano. Institutia de invatamant a fost grav afectata de incendiul izbucnit.

Interventia pompierilor a fost extrem de dificila, din cauza strazilor inguste din zona. Ei au avut nevoie de peste trei ore pentru a stinge incendiul.

Secretarul general al Crucii Rosii din Filipine, Gwen Pang, a declarat ca printre cei morti se numara un bebelus si un copil. Oficialul a adaugat ca cel putin 10 persoane au fost transportate la spital, cinci dintre acestea avand arsuri grave.

Autoritatea Aeronautica locala a precizat ca pilotul aparatului Beechcraft Queen Air a trimis un semnal de alarma imediat dupa ce a decolat din Manila. Aparatul, care urma sa ajunga in insula Mindoro, s-a prabusit inainte de a se putea intoarce pe aeroport.