Directorul general al agentiei de colectare a impozitelor in Italia, Equitalia, a fost ranit, vineri, de explozia unui colet capcana, titreaza Reuters. Atentatul de la Roma are loc la o zi dupa ce politia germana a interceptat o scrisoare capcana, ce continea o substanta exploziva, adresata directorului executiv al Deutsche Bank, Josef Ackermann. Anarhistii italieni din cadrul FAI au revendicat atacul printr-un mesaj pus in interiorul coletului-capcana.

Politia italiana, in fata sediului Equitalia, dupa atacFoto: Reuters

Coletul capcana a explodat in sediul din Roma al Equitalia. Potrivit BBC News, directorul general al agentiei, Marco Cuccagna, a suferit rani la nivelul mainii si al ochilor.

Seful politiei din Roma, Francesco Tagliente, a declarat ca bomba ar fi putut ajunge in sediul institutiei inca de marti.

Surse din politie au afirmat ca explozibilul era insotit de un mesaj semnat de grupul anarhist "Federazione Anarchica Informale" (FAI).

Scrisoarea capcana trimisa directorului executiv al Deutsche Bank, Josef Ackermann, era insotita de un mesaj semnat de aceeasi grupare. In scrisoarea adresata lui Ackermann, autorii mentioneaza "trei explozii impotriva bancilor, banchierilor, puricilor si lipitorilor", potrivit politiei germane.

Aceeasi grupare a revendicat alte doua atacuri cu bomba, din decembrie 2010, impotriva ambasadelor statului Chile si a Elvetiei din Italia ce s-au soldat cu ranirea a doua persoane. FAI si-a asumat raspunderea si pentru realizarea unui dispozitiv care a ranit, in luna martie, doua persoane in birourile grupului elvetian de lobby favorabil energiei nucleare.