​Cel putin 89 de persoane si-au pierdut viata intr-un incendiu izbucnit vineri dimineata la un spital din estul Indiei, au anuntat autoritatile de la New Delhi, citate de CNN. Personalul spitalului a fost acuzat ca a abandonat pacientii, care nu s-au mai putut salva si au murit dupa ce au inhalat fum.

Tragedie in IndiaFoto: Reuters

Cel putin trei dintre victime erau angajati ai spitalului, in timp ce restul erau pacienti si rude ale acestora.

Zeci de persoane au fost de asemenea ranite in incendiul produs in cladirea cu cinci etaje din orasul Kolkata, a declarat D.P. Biswas, unul dintre sefii Departamentului de Pompieri din zona.

Potrivit informatiilor, incendiul a inceput in jurul orei 04:00 dimineata, in subsolul institutiei medicale.

Autoritatile incearca in prezent sa determine cauza incendiului. Investigatiile preliminare au indicat insa ca spitalul a incalcat mai multe reguli impotriva incendiilor.

Un oficial a declarat ca subsolul era folosit pentru parcarea masinilor, ca depozit de materiale, tot acolo aflandu-se si Departamentul de oncologie.

In plus, oficialii indieni i-au acuzat pe angajatii spitalului ca si-au abandonat pacientii si au fugit sa se adaposteasca, lasandu-i pe acestia sa se salveze singuri.

Javed Ahmed Khan, ministru pentru situatii de urgenta din statul indian West Bengal, a spus ca licenta spitalului a fost revocata. In plus, conducerea spitalului ar putea fi pusa sub acuzare.

In momentul izbucnirii incendiului, in spitalul cu o capacitate de 190 de paturi se aflau 160 de pacienti. Pompierii au ajuns la circa o ora de la declansarea alarmei.