Autoritatile scolare din Catalunia (Spania) le-au cerut elevilor sa foloseasca cat mai putina hartie igienica pentru a economisi bani, transmite Telegraph. Ordinul emis de ministrul regional al Educatiei da dispozitii scolilor de stat sa reduca "consumul excesiv" de hartie igienica printre elevi si limiteaza cantitatea lunara la 25 de metri de hartie pentru fiecare copil.

Telegraph precizeaza ca regiunea aflata in nord-estul Spaniei se confrunta cu un deficit major, iar autoritatile implementeaza in prezent o serie de masuri dure de austeritate.

Masura de a reduce cantitatea de hartie igienica folosita vine in contextul adoptarii unor reduceri masive in bugetele de educatie in intreaga Spanie. Masurile au determinat proteste constante ale profesorilor spanioli.

Publicatia britanica afirma ca si doctorii din Catalunia au fost chemati la greva in ultimele saptamani, acestia fiind nemultumiti din cauza taierilor bugetare care au afectat spitalele publice.

Regiunile autonome din Spania au fost obligate de Guvernul de la Madrid sa-si reduca cheltuielile pentru a indeplini tintele de deficit bugetar.

In plus, analistii se asteapta ca Partidul Popular, care a castigat alegerile din noiembrie, sa aprobe noi masuri de austeritate, dupa ce liderul sau, Mariano Rajoy, va fi investit in functia de premier, la 22 decembrie.