Fostul premier croat Ivo Sanader, al carui proces pentru fapte de coruptie a inceput luna trecuta la Zagreb, poate fi eliberat pe cautiune in termen de o saptamana, a decis marti Curtea Constitutionala din Croatia, potrivit AFP. "Ivo Sanader poate fi eliberat pana pe 12 decembrie. Acest lucru nu va avea consecinte asupra procesului sau, insa el va fi mai in masura sa isi pregateasca apararea", a declarat avocatul sau.

Ivo Sanader a depus si in luna octombrie o cerere de eliberare pe cautiune, suma fiind fixata la 1,6 milioane de euro, insa solicitarea a fost respinsa de justitie, care a apreciat atunci ca riscul ca fostul politician sa fuga din tara este mare. Ulterior, avocatii lui Sanader s-au adresat Curtii Constitutionale.

In varsta de 58 de ani, Ivo Sanader este acuzat ca ar fi primit mita in valoare de 480 de mii de euro de la banca austriaca Hypo Group Alpe Adria, care a acordat un credit Guvernului croat, in perioada in care Sanader era premier. In plus, el ar fi primit si o mita de 10 milioane de euro de la grupul ungar MOL. Ivo Sanader a sustinut ca este nevinovat.

Fostul premier al Croatiei din perioada 2003-2009 este inchis la Zagreb dupa ce a fost extradat din Austria, vara trecuta.