Cartierul Kremlinului din Moscova era patrulat duminica de sute de politisti, mai multe manifestatii fiind programate sa aiba loc aici in ziua alegerilor pentru Duma de Stat, relateaza AFP.

Foto:

Politistii au fost plasati la fiecare doi metri pe o suprafata de aproximativ 300 de metri, intre Manej si piata Revolutiei, in centrul capitalei ruse, in apropiere de piata Rosie. Altii patrulau in interiorul statiilor de metrou din zona.

In jurul orei locale 14.00 (12.00 a Romaniei), un grup de militanti ai miscarii Frontul de Stanga, care a facut apel la o adunare in Piata Revolutiei, au fost luati fara menajamente in masini de politie, pentru ca incercau sa demonstreze fara autorizatie, relateaza jurnalistii.

Cu putin timp inainte, ei isi arborasera un drapel cu miscarea lor.

Liderul Frontului de Stanga, Serghei Udaltov, a fost arestat chiar inainte de a ajunge la locul manifestatiei, potrivit sotiei sale.

De altfel, un apartament in care locuiau mai multi militanti ai Frontului a fost luat cu asalt sambata, iar locatarii au fost arestati, a declarat Vasili Kuzmin, un oficial moscovit al acestei miscari.

Militantii nationalisti au facut apel, la randul lor, la manifestatii in piata Revolutiei la ora 21.00 (19.00 ora Romaniei), la inchiderea birourilor de vot. Jumatate de ora mai tarziu, miscarea de tineret pro-Kremlin Nasi (Ai Nostri) va organiza o demonstratie in acelasi loc.

Miscarea a promis sa reuneasca pana la 15.000 de militanti in centrul Moscovei pentru a "neutraliza" orice actiune ce vizeaza contestarea scrutinului.