In plina remaniere ministeriala in Italia, un profesor de agronomie canadian a descoperit ca a fost numit din greseala secretar de stat pentru Agricultura, desi nu mai traise in Italia de 28 de ani si nu avea nicio legatura cu politica, relateaza AFP.

Francesco Braga, 53 de ani, de origina italiana, preda la o universitate din sud-vestul provinciei Ontario.

Luni, el si-a descoperit numele si fotografia in presa italiana online. Articolul anunta nominalizarea sa, insotita de "opinii pozitive in industrie", a explicat el, precizand ca nu mai traieste din Italia de 28 de ani si ca nu are nicio legatura cu politica.

La scurt timp dupa asa-zisa nominalizare, Braga a primit o scrisoare de la minister prin care era indemnat sa isi ia in primire functia, precum si multe mesaje de felicitari.

"Sotia mea a crezut ca prietenii mei din Italia imi fac o farsa", a povestit Braga, care isi pregateste totusi calatoria in Italia pentru a asista la investitura, prin hotararea guvernamentala.

Dupa cateva contacte la nivel inalt, Braga a fost informat de greseala. In realitate, postul era destinat lui Franco Braga, un profesor de inginerie civila la universitatea La Sapienza din Roma, specializat in seisme.

Ministrul italian al Infrastructurii, Altero Matteoli, il dorise pe Franco Braga pentru postul de subsecretar in ministerul sau. "Dar l-au distribuit la agricultura", a declarat ministrul pentru cotidianul Corriere Della Serra.

Noul guvern format de Mario Monti, dupa plecarea lui Silvio Berlusconi, este alcatuit exclusiv din tehnocrati.