​Canalul britanic BBC si-a cerut scuze public dupa ce gazda emisiunii Top Gear, Jeremy Clarkson, a afirmat, in timpul unui interviu live, ca angajatii din sectorul public, care iau parte la grevele din Marea Britanie, ar trebui sa fie "executati in fata familiilor", scrie The Telegraph.

Jeremy ClarksonFoto: Captura Youtube.com

UPDATE Jeremy Clarkson si-a cerut scuze pentru remarcile facute in timpul emisiunii "The One Show" dupa ce canalul BBC a primit circa 5000 de plangeri si mai multe sindicate britanice au cerut ca prezentatorul TV sa fie concediat, potrivit BBC News. Jeremy Clarkson a declarat ca afirmatiile au fost facute in gluma si, daca cineva s-a simtit insultat de ele, isi cere scuze.

Invitat in emisiunea The One Show, transmisa de BBC, Jeremy Clarkson a declarat, in raspuns la intrebarea ce ar face cu grevistii: "I-as impusca pe toti. I-as scoate afara si i-as executa in fata familiilor. Cum indraznesc sa intre in greva cand au pensii mari, garantate, pe cand noi, ceilalti, trebuie sa muncim ca sa putem trai?"

Prezentatorul TV, in varsta de 51 de ani, s-a plans si de faptul ca persoanele care se arunca in fata trenurilor cauzeaza intarzieri. "Folosesc uneori trenul pentru a veni in Londra, insa se opreste intotdeauna in Reading. Intotdeauna [n.r. oprirea] e cauzata de cineva care a sarit in fata trenului. Te gandesti, de ce am oprit pentru ca am lovit pe cineva? Care este ideea? Nu ii va face mai bine."

Replicile au starnit rasete in sala, insa spectatorii si-au manifestat imediat nemultumirea condamnand cuvintele lui Clarkson.

Prezentatorii The One Show si-au cerut scuze la sfarsitul emisiunii, afirmand ca Jeremy Clarkson exagereaza uneori in incercarea de a fi cat mai amuzant. BBC a dezvaluit si faptul ca a primit plangeri cu privire comentariile prezentatorului, insa nu a dat o cifra exacta.