Avocatii lui Nafissatou Diallo vor sa interogheze in cadrul procedurii civile care se desfasoara la New York, o femeie blonda, care a intrat in hotelul Sofitel in data de 14 mai cu Dominique Strauss-Kahn, care parea sa fie foarte atent sa nu fie vazut cu ea, a spus marti unul dintre avocati pentru AFP.

Dominique Strauss Kahn, fostul sef FMIFoto: Reuters

Douglas Wigdor a spus ca aceasta femeie, a carei identitate nu a precizat-o, a aparut pe camerele de supraveghere de la Sofitel la ora 01:00 dimineata.

"Dominique Strauss-Kahn a facut eforturi pentru a nu arata ca cei doi sunt impreuna", a spus el. "Nu stiu cine este aceasta persoana, dar voi afla in cursul anchetei din cadrul procesului civil", a spus el. "Si o voi cita sa depuna marturie".

"A fost un motiv pentru care Strauss-Kahn si-a luat precautii pentru a evita ca cineva sa stie ca femeia este cu el si il vom afla", a adaugat el.

AFP a obtinut pana acum inregistrarile camerelor de supraveghere de la Sofitel care aratau ca o limuzina neagra ajunge la hotel, la ora 01:47 pe 14 mai. Strauss-Kahn intra in hotel, la aceeasi ora, conform imaginilor. Femeia blonda cu parul scurt, purtand o geanta mare neagra, intra in hotel cu 20 de secunde mai tarziu. Strauss-Kahn a mers singur la receptie, a vorbit cu un receptioner, si a intrat in lift. Femeia se indreapta si ea spre lift, iar Strauss-Kahn tine pentru scurt timp usa deschisa pentru ca ea sa poata intra.

Fostul sef al FMI a plecat din hotel cu putin inainte de ora 4:00.