Medicul al lui Michael Jackson, dr. Conrad Murray, a fost condamnat, marti, la 4 ani de inchisoare pentru ucidere din culpa, potrivit Reuters. Judecatorul a refuzat acordarea posibilitatii de eliberare conditionata.

Conrad MurrayFoto: Agerpres

Pe 7 noiembrie, Murray a fost gasit vinovat de ucidere involuntara. Procurorii Curtii Superioare din Los Angeles au sustinut, in timpul procesului de sase saptamani, ca Murray, in varsta de 58 de ani, a dat dovada de o "neglijenta criminala" in ingrijirile medicale acordate megastarului si, in special, in administrarea de propofol, un sedativ foarte puternic, pe care Michael Jackson il folosea pe post de somnifer si care i-a cauzat decesul.

Cantaretul Michael Jackson a incetat din viata pe 25 iunie 2009. Moartea cantaretului in varsta de 50 de ani a fost cauzata de "intoxicatie acuta cu propofol", in asociere cu doua sedative. Murray, care era medicul personal al megastarului, a recunoscut ca i-a administrat cantaretului acest medicament in dimineata zilei in care acesta a murit.