O britanica a fost arestata dupa ce a fost inregistrata video in timp ce abuza verbal imigrantii intr-un tramvai in sudul Londrei, transmite BBC. In imagini se poate vedea cum femeia, care are un copil in brate, striga la ceilalti pasageri, ii injura si le spune: "Plecati inapoi in tarile voastre!".

Incident rasistFoto: Captura YouTube

Politia Transporturi din Marea Britanie a anuntat ca femeia, in varsta de 34 de ani, a fost retinuta sub acuzatia de rasism.

Incidentul a avut loc pe ruta Croydon-Wimbledon, anchetatorii urmand sa determine ziua in care s-a produs evenimentul.

In inregistrare, femeia se ia de cativa dintre pasageri, carora le spune: "Nu sunteti britanici", dupa care incepe sa-i injure.

Atunci cand un pasager ii cere sa-si controleze limbajul, deoarece in tramvai se aflau si copii, femeia arata spre baietelul pe care il tinea in brate, spunand: "Am chiar aici un copil mic".

Ulterior, ea le spune pasagerilor: "Mergeti inapoi de unde ati venit", incepand sa tipe la o femeie care ii cere sa nu mai injure.

In acel moment, un pasager o intreaba: "Sunt englez, mie ce imi mai spui?"

Un purtator de cuvant al Politiei Transporturi a spus ca politistii au fost informati in legatura cu inregistrarea video si ca au demarat o ancheta.

Oficialul a cerut martorilor sa ofere informatii legate de ziua si locul producerii incidentului, adaugand: "Nu vom tolera rasismul sub nicio forma in reteaua de transport".

Potrivit persoanei care a postat inregistrarea incidentului pe YouTube, femeia ar fi fost sub influenta drogurilor.