Papa Benedict al XVI-lea a fost dat in judecata de un cetatean german din cauza ca nu a purtat centura de siguranta in Papa-mobil, in timpul recentei sale vizite in Germania, a confirmat municipalitatea din Freiburg, citata de International Business Times. Avocatul Johannes Christian Sundermann a depus reclamatia intr-un tribunal din Dortmund, in numele unui cetatean neidentificat. Suveranul Pontif risca o amenda de 2.500 de euro.

Papa in Papa-mobil Foto: Reuters

Reclamantul sustine ca Papa, numit in actele depuse la tribunal Joseph Ratzinger, nu a purtat centura de siguranta "in mai multe randuri", atunci cand a circulat prin Freiburg, la sfarsitul lunii septembrie.

Reclamantul i-a chemat ca martori pe presedintele-ministru al landului Baden-Württemberg, Winfried Kretschmann, si pe arhiepiscopul Robert Zolltischm, cerandu-le sa depuna marturie in fata judecatorilor.

"Centurile de siguranta salveaza vieti si Papa trebuie sa se supuna regulilor rutiere", se scrie in reclamatie, care adauga ca un sofer a fost ucis intr-un accident la cateva zile dupa plecarea Papei, din cauza ca nu a purtat centura de siguranta.

Reclamantul cere amendarea Papei cu 2.500 de euro.

Religious News Sevice precizeaza ca nu e clar daca Suveranul Pontif, care este cetatean german, va fi amendat sau daca "se bucura de imunitate diplomatica in calitate de sef al unui stat strain".

Papa-mobilul, care circula cu o viteza medie de 10 km/h, este dotat cu centuri de siguranta.

Potrivit informatiilor, reclamantul nu este de religie catolica.